Publiceret 26. okt. 2020

AU: Er sæson-kalibrering af modeller til smart varmestyring nødvendig?

Fall Foliage 2822593 1920

FEDs Ph.D. studerende Louise Christensen på Aarhus Universitet har bidraget til et simuleringsbaseret studie, der viser, at det kan være formålstjenesteligt at overveje hvornår man kalibrerer sine modeller til smart varmestyring i et dansk klima.

Undersøgelsen blev udført ved brug af 11 års dansk vejrdata (2008-2018), og resultaterne indikerer, at modellernes præcision generelt forværres, når vejrdataforholdene bliver mere og mere forskellige fra dem, der blev brugt i den indledende modelkalibrering. Kalibrering i opvarmningssæsonen fører til tilfredsstillende model-performance gennem fyringssæsonen, men lavere performance i overgangssæsoner (især forår). Resultaterne viser også, at kalibrering i februar førte til den bedste performance gennem fyringssæsonen, mens kalibrering i marts førte til tilfredsstillende performance i opvarmnings- og efterårssæsonen. Overordnet set viser resultaterne, at der er behov for at overveje hvordan man sikrer, at modelbaseret styring performer tilfredsstillende på tværs af de danske sæsoner.

Læs den fulde artikel her

Hør mere om fleksibilitet i energisystemet og sektorkobling på vores internationale konference ’Green Digitalization’ 10. november 2020

Link til info og tilmelding her