Publiceret 22. jun. 2021

NOVASOL

2651 0420 Pictures NOVASOL DK 1920X1080px DK 1 (1)

Om dette Living Lab:

Feriehusene i Blåvand – en turistby i det sydvestlige Jylland – vil nu kunne reducere CO2 udledningen signifikant ved at kontrollere opvarmningen, så det stemmer overens med produktionen af vindenergi.

Dette Living Lab inkorporerer data fra 15 feriehuse med swimmingpools og affugtere. NOVASOLs Living Lab undersøger, hvordan den grønne energi kan blive udnyttet til intelligent opvarmning af swimmingpools, når produktionen fra eksempelvis vindturbiner og solceller er høj, og det overordnede forbrug er lavt.

Fremskridt:

I tæt samarbejde med Center Denmark, har EnergyCool etableret et højkvalitets cloud-setup i to sommerhuse med swimmingpools. I samarbejde med FED-partneren ENFOR er de første balancemodeller udført, og forskellige setpoints er blevet udregnet for swimmingpoolene. Ud fra disse målinger og modeller har ENFOR udviklet de første temperaturprognoser for NOVASOLs Living Lab. I tillæg til dette er der blevet udviklet vejrudsiger samt andre prognosemodeller, som skal bruges til at beregne opvarmningen af swimmingpoolene 24 timer frem sammenholdt med NOVASOLs aktuelle bookinger. Der er allerede nu etableret dataoverførsel til Center Denmark.

I tæt samarbejde med DTU Compute er et husovervågningssystem blevet udviklet, som skal kontrollere og optimere opvarmningen i sommerhusene. Planen er at udvide cloud-setup’et til yderligere 13 sommerhuse. Denne udvidelse tager sted i løbet af juni 2021.

FED-Partnere i living lab'et

NOVASOL

Virumgårdsvej 27, 2830 Virum

Contact: Thomas Kieldsen

E-mail: thomas.kieldsen@novasol.com

Phone: +45 31 26 77 83