Publiceret 22. jun. 2021

KONSTANT

Aarhus Havn (1)

Om dette Living Lab:

KONSTANTs Living Lab inkorporerer en masse værdier fra transformerstationerne fra Aarhus Havn i Østjylland. Dette Living Lab leverer både forbrugs- og produktionsdata.

Fremskridt:

Gennem 2020 er der blevet gjort meget ud af at skabe den helt rigtige ramme for KONSTANTs Living Lab. Det har været et mål for det deltagende hold omkring dette Living Lab at finde det mest velegnede fokus og de bedst egnede milepæle. Det stod hurtigt klart, at KONSTANTs Living Lab skulle smide sine kræfter og ressourcer i Aarhus Havn. Den store industrielle havn er et perfekt testområde, og det betyder at dette Living Lab virkelig kan opnå de opsatte milepæle.

I efteråret 2020 begyndte udvidelsen af dette Living Lab og Aarhus havn blev ligeledes inkluderet. Da samarbejdet blev accepteret, var det næste step at udvikle målrettede scenarier for det lovende Living Lab. På baggrund af forslag fra KONSTANT blev Dansk Teknologisk Institut (DTI) FED-partner, og øjeblikkeligt blev online målepunkter relateret til kølehuse etableret samt interessante målepunkter til at tracke elektricitetskvaliteten på elnettet i testområdet. Ydermere blev der også etableret dataoverførsel til Center Denmark. Yderligere dataopsamling ved Lundsøe Køl & Frys er blevet etableret, hvor der bliver brugt ’smart meters’ fra Linc eller DTI. Øvrige industrielle partnere er under evaluering og yderligere fremskridt forventes i slutningen af juni 2020.

FED-partnere i Living Lab'et

KONSTANT

Dusager 22, 8200 Aarhus

Contact: Jesper Pedersen Langvad, KONSTANT

E-mail: jela@konstant.dk

Phone: +45 25 35 74 35