Publiceret 22. jun. 2021

Aalborg Forsyning

Preview COLOURBOX25543328

Om dette Living Lab:

Dette Living Lab vil inkorporere indendørs klimadata (CO2-level, den relative luftfugtighed, indendørs lufttemperatur) fra to boligområder – lejlighedskomplekser og enfamiliehuse.

Lejlighedskomplekserne er udstyret med CTS-systemer.

Fokus for dette Living Lab er intelligent styring af den lokale fjernvarmes blandesløjfer i det private hjem for at optimere fjernvarmenettet.

Fremskridt:

FED-partner Neogrid samarbejder med Aalborg Forsyning, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet om dette Living Lab. Neogrid har implementeret udstyr i lejlighedskomplekser samt enfamiliehuse på Ravnkildevej. Dataindsamling og -overførsler til Center Denmark er allerede nu etableret. I tillæg til det har Neogrid gennemført forskellig tests ift. modellering af demand-response varmesignaler, og de første forsøg ift. kontrol af varmesignalerne er allerede blevet udført.

Størstedelen af Neogrids indsats har ligget i at implementere det korrekte CTS-system. Det meste af anden halvdel af 2020 har været brugt på at færdiggøre og tune CTS-systemet. I forlængelse af dette er de første meterlæseremodeller blevet udviklet. Ydermere er de første temperaturoptimeringstests blevet gennemført.

Neogrid samarbejder med FED-partner Xtel i henhold til at sætte temperaturcensors op ved de ovennævnte steder. I tillæg til det har der været fokus på lejernes opfattelse med henblik på at leve i et hus med intelligent styring.

Med henblik på implementeringen af modellerne er det blevet vedtaget, at man skal gå med lejlighedskomplekserne ved Fyrkildevej, hvor kontrolsystemet kan blive testet til fulde. Dette forventes at ske i løbet af Q3 2021.   

FED-partners in the Living Lab 

Aalborg Forsyning 

Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby

Contact: Henrik Lund Stærmose, Neogrid

E-mail: hls@neogrid.dk

Phone: +45 30 65 46 61